Lozan Mübadilleri Vakfı Genel Sekreteri Sayın Sefer Güvenç Lozan Mübadil derneklerine, 30 Ocak 2010 "Savaşlarda ve göç yollarında yaşamını yitirenleri anma etkinliği" konulu bir duyuru gönderdi. Duyuru metni aşağıdadır.

Derneklerimizin değerli yöneticileri,

Öncelikle yeni yılda sağlık, mutluluk ve başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz.
Kuruluşlarımız açısından geride bıraktığımız yılın en önemli gelişmelerden birisi hiç kuşkusuz Türkiye'de faaliyet gösteren Mübadil Kuruluşları İşbirliği, İletişin ve Dayanışma Platformu'nun oluşturulmasıdır.

İstanbul, Samsun, Tuzla ve B.Çekmece derneklerimizin Mübadele'nin 87 nci yıldönümünde platform oluşumuna katılan kuruluşlarımızın ortak bir etkinlik yapmaları yönünde önerileri oldu.
Derneklerimizin önerisi: 30 Ocak 2010 günü " Savaşlarda ve göç yollarında yaşamını yitirenleri anma etkinliği".

LMV olarak 2000 yılından bu yana her yıl 30 Ocak'larda bir araya geliyor ve bir etkinlik düzenliyoruz. 2003 yılında ise savaşlarda ve göç yollarında yaşamını yitirenler anısına denize çiçek bırakmıştık. Bu etkinliğimiz gerek mübadillerden gerek kamuoyundan ve gerekse basından çok olumlu tepkiler almıştı.

Bu yıl da benzer bir etkinliği deniz kıyısı olan yerleşim yerlerinde kurulu derneklerimiz koordineli bir şekilde gerçekleştirebilir. Üyelerimizin ve yöremizde yaşayan mübadillerin katılımı ile yapılacak olan böylesi kitlesel bir etkinliğe basın ve kamuoyu duyarsız kalmayacaktır.

Etkinlik sırasında basın ve kamuoyuna mübadele sürecini özetleyen Platform adına ortak bir basın açıklaması yapılması ve denize çiçek bırakılması düşünülüyor.
Etkinlik tarihi ve saati: 30 Ocak 2010 Cumartesi saat 13.30
Etkinliği Samsun derneğimiz Samsun iskelesinde, Tuzla derneğimiz Tuzla Tahaffuzhanesi iskelesinde B. Çekmece derneğimiz Mimarsinan (Kalikratya) iskelesinde gerçekleştirmeyi düşünmektedirler.

Denize kıyısı olan yerleşim yerlerinde kurulu Mudanya, Gelibolu, Kuşadası, Fethiye; Sarıyer derneklerimiz de böyle bir etkinlik düşünebilirler. Denize kıyısı olmayan yerleşim yerlerindeki derneklerimiz ise denize kıyısı olan yakındaki derneğimizin etkinliğine katılabilirler. Mübadillerin trenle geldikleri yerleşim yerlerinde ise böyle bir etkinlik tren garlarında düzenlenebilir.

Görüş ve önerilerinizi bekler çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Saygılarımızla.

Sefer Güvenç

LOZAN MÜBADİLLERİ VAKFI GENEL SEKRETERİ

Gönderen gelibolu lozan mubadilleri derneği on 17 Ocak 2010 Pazar
kategori: | edit post

0 yorum

Yorum Gönder

İzleyiciler

Ziyaretçi İstatistik

Site Sayacı