Çatalca-Neapoli Kültürler Arası Dialog Etkinliklerinin
Konuğuyduk

Türk Yunan dostluğuna katkı sağladığı  düşünülen "Çatalca-Neapoli Kültürler Arası Dialog" projesi çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetleri bünyesinde barındırmaktadır. Proje kapsamında Neapoli Belediyesi Personeli ve bir grup Neapoli halkı 17- 18 Temmuz 2010 tarihlerinde Çatalca'da misafir edilmiş, proje faaliyetleri belediye personeli ve Çatalca halkıyla birlikte gerçekleştirilmiştir.

Kültürler arası diyaloğun gelişmesi, Kültürümüze ve tarihimize ilişkin müşterek bilgilerin paylaşılması, Çatalca Kültürünün Neapoli halkına tanıtılması, Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde yöresel anlamda ilişkiler kurarak sürece destek vermek amacını taşıyan bu projenin Türk Yunan dostluğuna ve .Avrupa Birliği'ne katılım sürecine katkı sağladığı kaçınılmazdır.
 

Lozan Mübadilleri Vakfı ve Büyük Mübadele Derneği'nin sponsorluğunda, Çatalca Kaymakamlığı ve  Çatalca Lisesi'nin de destekleriyle gerçekleştirilen bu etkiliğe Gelibolu Lozan Mübadilleri Derneği olarak katılım yaptık ve dostlarla birlikte olmanın sonsuz hazzını yaşadık.


  

Büyük Mübadele Derneği üyesi Dr. Oğuz Altay, Lozan Mübadilleri Vakfı genel Sekreteri Sefer Özgüvenç, Gelibolu Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Erol Okuyucu,  ve LMD Başkanı Esat Ergelen  Çatalca Sofra Restaurant'ta bir sohbet anı.

 


 Yunanlı ve diğer konuklarla birlikte yenen yemekten bir kare.


Gelibolu Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Erol Okuyucu ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir sohbet anında.








Etkinliğe katılan konuklara tarihi Topuklu Meydanı'nda folklor gösterisi düzenlendi, Etkinliklerde, Edessa (Vodina) Mübadilleri Derneği'nin folklor ekibi ile Nasliç Belediyesi'nin folklor ekipleri birer gösteri yaptı.

Çok başarılı bir organizsayon gerçekleştiren Çatalca Belediyesini ve organizasyona sponsorluk yapan Lozan Mübadilleri Vakfı ve Büyük Mübadil Derneği temsilcilerini, ayrıca organizasyona katkıları büyük olan Çatalca kaymakamlığı ve Çatalca Lisesi'ni gönülden kutluyoruz.

Haber ve fotoğraflar Bahtiyar Ergün 

 

Devamını Oku
Gönderen gelibolu lozan mubadilleri derneği on 19 Temmuz 2010 Pazartesi
0 yorum
kategori: | | edit post

İzleyiciler

Ziyaretçi İstatistik

Site Sayacı